چرا صدای ضبط شده با صدای ما فرق دارد؟
حتما شما هم تا به حال صدای ضبط شده خودتان را شنیده اید.صدایی که به نظر با صدای خودمان متفاوت است.اما چرا وقتی که صدای ضبط شده ای از خودمان را می شنویم ،تفاوتی عجیب را احساس می کنیم و چرا چنین موقعیتی به هنگام شنیدن صدای ما برای بقیه پیش نمیآید؟ چرا صدای ضبط شده با صدای ما فرق دارد؟ لطفا تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
چرا صدای ضبط شده با صدای ما فرق دارد؟
صدایی که ما از خودمان َمیشنویم، با چیزی که دیگران میشوند یکسان نیست. این چیزی است که دکتر یِیل کوهن (Dr. Yale Cohen) مدیر مرکز علمی شنوایی در دانشکدهی داروسازی دانشگاه پنسیلوانیا در این باره گفته است. به گفتهی او “صدایی که ما از فایل یا نوار ضبطشده میشنویم صدای واقعیای ماست.”
در سر ما استخوانهای کوچکی به نام Ossicle وجود دارد که در گوش میانی قرار دارند. وظیفهی این استخوانها، ایجاد اختلاف بین صدای خودتان و چیزی که دیگران میشوند است. بدینترتیب امکان بازشناسی صدای خودتان به وجود خواهد آمد. این استخوانها، کلید پردازش صداهای اطراف و حذف آنها هستند.
لرزشهای اضافهی پردهی گوش توسط این استخوانها خنثی میشود و لرزشها برای پردازش به بخش حلزونی گوش میرود. در بخش حلزونی گوش انرژی جنبشی حاصل از صداهای اطراف ما به انرژی الکتریکی تبدیل میشود تا مغز امکان شنیدن صداها را برای ما مهیا کند.
مفهوم هدایت در ساختار شنیداری
آگاهی از صداهای اطراف به شکلی که سلولهای مغز امکان پردازش و ارتباط در خصوص آنها را داشته باشند، هدایت نامیده میشود و این همان چیزی است که ما آن را صدا -و نه نویز- مینامیم. پردازش اصوات از طریق استخوانهای ossicles ، انتقال استخوانی نامیده میشود و زمانی اتفاق میافتد که هوای اطراف گوشهای شما به واسطهی امواج صوتی به حرکت در میآید. به این خاطر است که زمانی که شما حرف میزنید، مغز با کمک انتقال اصوات امکان پردازش الکتریکی اطلاعات دریافتی را دارد و حس شنیدن صدا را برای ما ایجاد میکند.
لرزش استخوانهای گوش میتواند با هر ارتعاش صوتی نیز اتفاق بیفتد. اما صدای خود ما همیشه بلندتر از چیزیست که از بیرون میشنویم. دلیل آن هم نزدیکی دهان و گوشهاست و همین عامل باعث حرکت بیشتر استخوانهای گوش میشود. این مساله باعث درهم و برهم شدن اصوات میشود و در نتیجهی آن ما صدای خود را متفاوت از آنچه واقعا باید باشد میشنویم. پس در زمان شنیدن صدای خود تصوری متفاوت از آنچه به صورت عادی میشنویم خواهیم داشت.
اما چرا ما باید به هنگام حرف زدن صدای خودمان را متفاوت بشنویم. کوهن معتقد است که افراد فکر میکنند صدای خود را میشناسند و انتظار شنیدن همان چیزی را دارند که در حافظهشان وجود دارد و سراغ دارند.
عامل ایجاد تغییر نوع صدا و صحبت کردن به هنگام ضبط صدا
تحقیقات متعدد نشان میدهد افراد تلاش میکنند صدای خود را طوری دستخوش تغییر کنند که بین صدای واقعی و ضبطشدهشان -از نظر خودشان- یکپارچگی ایجاد شود. به اعتقاد کوهن این مساله باعث میشود افراد به هنگام صحبت در برابر میکروفون به صورت ناخودآگاه متفاوت از حالت عادی صحبت کنند. او اضافه میکند که زمینهی درک افراد از آنچه آنها در مورد صدای خود میشناسند، دلیلی است که عامل ایجاد تغییر نوع صدا و صحبت کردن به هنگام ضبط صداشان میشود.
در کل، مغز نقشی اساسی در قبال فیلتر کردن، پردازش و یکپارچهسازی اصوات دارد.
برای مثال به این فکر کنید که مشغول گوش کردن صدای یک گروه موسیقی به صورت زنده هستید. به طور معمول یک نوازندهی گیتار، یک درامر و یک خواننده در صحنه هستند که هر یک صدای ساز یا خودشان را به گوش شما میرسانند. اما بسیاری از افراد با شناسایی اصوات و همگامسازی آن با اعضای گروه موسیقی مشکلی ندارند و به خوبی از پس این کار برمیآیند.
در واقع اصوات در مغز ما به صورت کاملا مجزا شناسایی و پردازش میشوند و این قدرت جادویی مغز ما در مواجهه با این مساله است.
درج نظر